Belgiumi kirándulás programja

2005-03-31

Belgiumi kirándulás programja

A tanulmányi kirándulás részletes programja napokra lebontva:

– 1. nap: Regensburg
Elutazás Székesfehérvárról reggel 5 órakor a Tiszti Klub (Malom u. 2.) elől. Utazás a Győr-Hegyeshalom-Linz-Nürnberg útvonalon. Útközben séta Regensburgban, Kelet-Bajorország festői városában. Szállás és vacsora egy rajna-vidéki szállodában, Hemsbachban ( 1 éj).

– 2. nap: Atwerpen
Reggeli, majd utazás Belgiumba. Délután városnézés Antwerpenben, a Schelde torkolatánál épült kikötővárosban, majd Antwerpenben a szállodai szobák elfoglalása (4 éj), majd vacsora.

– 3. nap: Bruges, Gent
Reggeli, majd kirándulás Flandria két gyöngyszemébe, Bruges-be és Gentbe, melyekhez hasonló gyönyörű városokat nagyon keveset lehet látni a világon. Minkdét városban közös séta a legfontosabb nevezetességekhez, majd marad elég szabadidő, hogy mindenki felfedezhesse a középkorból ránk maradt utcákat, házakat. Bruges-ben lehetőség nyílik részt venni a városnéző csónaktúrán. Este vacsora a szálláson.

– 4. nap: Brüsszel, Waterloo
Reggeli, majd délelőtt Brüsszelben, az egyesült Európa fővárosában a város főbb nevezetességeinek megtekintése (Fő tér a Városházával, Manneken Pis szobor, Székesegyház). Délután utazás a Brüsszel mellett lezajlott Waterloo-i csata emlékhelyeihez (Oroszlán-domb, panorámakörkép, emlékkiállítás). Este vacsora a szálláson.

– 5. nap: NATO központ, Brüsszel
Reggeli, majd látogatás a brüsszeli NATO központban. Délután szabad program Brüsszelben, illetve idegenvezető segítségével lehetőség újabb nevezetességek megtekintésére. Este vacsora a szálláson.

– 6. nap: Mons, Luxemburg
Reggeli után utazás Monsba, majd látogatás a SHAPE-parancsnokságon. Ezután kirándulás Luxemburgba. Ismerkedés a nagyhercegség szék fekvésű fővárosával, melyet hatalmas erődrendszere és fekvése miatt észak Gibraltárjának is szokták nevezni. Este érkezés a rajna-vidéki tranzitszálláshoz (1 éj), majd vacsora.

– 7. nap: Heidelberg
Reggeli, majd séta a Neckar-parti Heidelbergben, Németország ősi egyetemi városában (vár, Öreg híd, egyetemi épületek, lovagház, stb.). Ezután hazutazás a Nürnberg-Linz-Hegyeshalom útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Akik részt vesznek a kiránduláson, azoknak kellemes és hasznos időtöltést kívánunk, reméljük, az út után itt a honlapon egy érdekes utibeszámolót is tudunk majd közölni az itthon maradók számára!