Konzultáció a társadalmi szervezetek vezetőivel

2007-03-28

Konzultáció a társadalmi szervezetek vezetőivel

Konzultáció a társadalmi szervezetek vezetőivel

2007.03.28.

A Honvédelmi Minisztérium kommunikációs és toborzó főosztályának szervezésében március 28-án Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) objektumában került sor a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek vezetőinek találkozójára. A rendezvényen részt vett Iváncsik Imre, a tárca államtitkára, Tömböl László mérnök altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka, valamint Vámos Nóra a HM kommunikációs és toborzó főosztály vezetőjének helyettese. A találkozó fő célja a honvédség és a civil társadalom kapcsolatainak szorosabbra fűzése, az együttműködés aktuális feladatainak áttekintése volt.

A rendezvényen elsőként Iváncsik Imre államtitkár tájékoztatta a civil szervezetek képviselőit a haderő-átalakítás aktuális helyzetéről és a jövő feladatairól. Előadásában többek között arról szólt, hogy a haderő átalakítása a kormányprogramban foglaltak szerinti módon és ütemben, időarányosan zajlik. Örvendetesnek ítélte, hogy a további átalakításokról, a haderő fejlesztéséről egy több lépésből álló folyamat végén ötpárti megegyezés született.

Tömböl László altábornagy az MH ÖHP-t mutatta be a vendégeknek, többek között kiemelve, hogy az újonnan létrehozott középszintű vezetési szervezet magában foglalja a „harcoló” alakulatokat csakúgy, mint az ezek működését biztosító logisztikát, így közbeeső vezetési, irányítási szintek nélkül, integráltan működik a szervezet.

Vámos Nóra a megjelent csaknem nyolcvan társadalmi szervezet vezetőjét a kommunikációs és toborzó főosztály szervezetében bekövetkezett változásokról tájékoztatta, s egyben bejelentette, hogy a Honvédelmi Minisztérium, valamint a civil szervezetek együttműködésének erősítése, a kapcsolatok szorosabbra fűzése érdekében ez évtől kezdve évente két alkalommal hívják találkozóra a társadalmi szervezeteket, illetve képviselőiket. A találkozókra mindig más és más helyszínen kerül sor, hogy a „civilek” így is nagyobb betekintést nyerjenek a hadsereg életébe, szervezeteibe.

A plenáris ülést követően a társadalmi szervezetek képviselői az úgynevezett Hiemer-házban találkoztak Warwasowszky Tihamérral, Székesfehérvár polgármesterével, aki a város életéről, valamint az önkormányzatnak a civil szervezetekkel és a hadsereggel kialakított munkakapcsolatáról, munkamódszereiről tartott előadást.

Sz. B.
Fotó: Galovtsik Gábor