Biztonságról határok nélkül

2009-09-30

Biztonságról határok nélkül

A konferenciát támogatta a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és Székesfehérvár város önkormányzata. Eljöttek és felszólaltak a város törökországi, romániai, olaszországi, lengyelországi testvérvárosának polgármesterei és képviselői. A résztvevőket Görög István ezredes a HTBK titkára köszöntötte és felkérte Warvasovszky Tihamért Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterét, a konferencia megnyitására.
A polgármester a beszédében hangsúlyozta, hogy az ezer éves Székesfehérvár a történelemben mindig meghatározó szerepet játszott az ország és a térség társadalmi életében és védelmében. A honvédelemben Székesfehérvár fontossága a napjainkra is megmaradt, mert a városban van az ország meghatározó katonai vezetése, az Összhaderőnemi Parancsnokság.
Napjaink lényeges kérdése, hogy a biztonság új kihívásaira a szakemberek képesek-e a megfelelő válaszokat időben megadni. Sok a megválaszolatlan kérdés és többek között ezért is szorgalmazták ezt a konferenciát. Itt a különböző nemzetek, biztonsággal foglalkozó illetékes szakemberei elmondhatják a tapasztalataikat napjaink biztonsági kérdéseiről és ezzel talán közelebb kerülhetnek a felvetődött kérdések megválaszolásához. Közös érdek, hogy az elhangzott vélemények, tapasztalatok elindítsanak egy közös gondolkodást, ami erősítheti a polgárok biztonságérzetét.

-cikk:Demeter Ferenc, forrás:www.honvedelem.hu-