Hadtörténeti túra Bécsben

2014-12-14

Hadtörténeti túra Bécsben

“A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete szervezésében szervezetünk tagjai is részt vettek a Nagy Háború 100. évfordulója alkalmából szervezett hadtörténeti túrán.

A nap megalapozásaként utunk első állomása a határ menti Köpcsényben lévő csokoládégyár volt. Itt nem csak a szemünk lakott jól a látvánnyal, hiszen a közelgő karácsonyra való tekintettel vásárlásra is volt lehetőség. A vásárlás közben szabadon kóstolgathattuk a finomabbnál finomabb édességeket. Utunk fő célja a bécsi Hadtörténeti Múzeum megtekintése volt. Itt a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely fiatal munkatársai voltak a tárlatvezetőink, akik már a buszos út során is hasznos tudnivalókkal ismertettek meg bennünket az Osztrák-Magyar Monarchia közös történelmi eseményeiből. A Habsburg ház története elvezetett bennünket az első világháború eseményeihez, melynek érdekes tárgyi emlékeit láthattuk. A látogatás végén megemlékeztünk a háború áldozatairól. A nap bécsi városnézéssel folytatódott. A Burg és környéke volt úti célunk. A sétánk a Szent István Dómnál ért véget.

Közben ránk sötétedett és kigyúltak a várost díszítő karácsonyi fények. A hidegre való tekintettel megkóstoltunk a híres bécsi puncsokat és sült gesztenyét… Finom volt mindkettő! Egy Élménygazdag nap után vidám hangulatban tértünk haza, várva a következő lehetőséget a közös utazásra.

Köszönjük a HTBK Székesfehérvári Szervezetének és a KEMPP munkatársainak ezt az érdekes és szép napot!”

Mordényi Endre

Galéria: