Katonacsaládoknak segítség, a gyermekeknek élmény

2015-10-31

Katonacsaládoknak segítség, a gyermekeknek élmény

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete – a 20 évvel ezelőtti megalakulása óta – kiemelt feladatként kezeli a gyermekek hazafias-honvédelmi nevelését, valamint a hadsereg és a civil társadalom közötti kapcsolat erősítését. A Baráti Kör az elmúlt három napban olyan programot szervezett, mely mindkét fontos célt jól szolgálta, hiszen a migrációs válság következtében túlterhelt katonacsaládok gyermekei részére rendezett őszi szüneti napközis tábort a Katonai Emlékparkban.
A Baráti Kör a gyermekek részére biztosított hasznos, tartalmas és izgalmas programok mellett a résztvevők szállítását és teljes körű ellátását is vállalta, ezzel is tehermentesítve az érintett katonacsaládokat.


A háromnapos program gazdagságát – a Katonai Emlékpark kiállításainak megismerése mellett – az Ingókövekhez és az Arborétumba történő kirándulás, a repülőgép-szimulátoros légi harc és fénypuska-lövészet gyakorlása, kézigránátdobó-verseny, valamint sok-sok játék biztosította.

Katonai Emlékpark az ideális helyszín biztosításán túl, a programok lebonyolításában is segítséget nyújtott, s ezzel hozzájárult a rendezvény sikeréhez, a gyermekek örömteli időtöltéséhez. A kezdeményezésünk nemes szándékát felismerve és elismerve a Vadex is támogatta azt, s a gyerekeket vendégül látta az Arborétumban, bemutatva annak érdekességeit.

A Baráti Körünk örömmel segített, s cserébe örömöt kaptunk. Jó volt látni a gyerekek önfeledt mosolyát, a közös kirándulások és programok élményének visszatükröződését.