Hírlevél

2007-12-17

Hírlevél

HIRLEVÉL

Tisztelt Tagtársam!

Először az előző levelünk óta eltelt időszak –szeptembertől novemberig- főbb eseményeiről számolunk be a teljesség igénye nélkül:

Szeptember 1-7 között a baráti kör szervezésében kiránduláson vett részt a 30 fős csoportunk. A látogatás során a meghirdetett és minden tagunk által ismert program teljes egészében teljesült. A résztvevők elmondása szerint egy kiválóan szervezett és nagyon jó hangulatú kiránduláson vehettek részt.

Szeptemberben ismét megszerveztük a pákozd-sukorói csata évfordulójához kapcsolódó megemlékező rendezvényeket. A programsorozat a Batthyány Emlékhét keretében került megszervezésre. Általános, közép és főiskolák honvédelmi versenye, tudományos tanácskozás, bemutatók és a megemlékezések, valamint a huszárok csata és ügyességi bemutatói tették tartalmassá a rendezvénysorozatot. Az Aradi Vértanuk napján szavalóversenyt, menetdal versenyt és koszorúzási ünnepséget szerveztünk Székesfehérváron.

Októberben megkezdődött a következő évi általános és középiskolások számára meghirdetett vetélkedőt előkészítő előadássorozat. A több mint száz fő jelentkező részére november és december hónapban is rendezünk találkozót.

Szokásunknak megfelelően október hónapban összeállítottuk a következő évi „Cselekvési terv” tervezetét. A sikeres munkát nagyban segítette, hogy a munkacsoportok találkoztak és a szervezet működését, programjait érintő javaslataikat összegezték. A munkacsoport vezetőkkel kiegészült választmány október 13-14-e hétvégéjén megtartott felkészítésen, vitában alkotta meg a tervezetet.

A feladatok sikeres teljesítése nagyon sok szervezőmunkát követelt. Ezúton mondok köszönetet, a programokat előkészítő szervezésben és a helyszíni segítő munkában jeleskedő tagtársaimnak!

A következő –decembertől a közgyűlésig – tartó időszak az évzárás, a munka értékelésének és a következő év munkája megalapozásának időszaka.

Választmány november 29-én ülésezett, amin meghatározta a következő hónapok feladatait és elfogadta a jövő évre tervezett programokat összefoglaló cselekvési tervet, amit csatoltan minden tagtársunknak eljuttatunk. A tervezet véglegesítésére a jövő évi közgyűlés hívatott

A választmány áttekintette a tagdíjfizetés helyzetét, megállapította, hogy több tagtársunk tartozik az együvé tartozást szimbolizáló, ezért a pénzértékénél is értékesebb tagdíj befizetésével. Kérem, ne vegye zokon, ha az elmaradásra figyelmeztető csekket talál a tájékoztató levélhez csatolva!

Megtárgyalta és elfogadta továbbá, hogy Pákozd Önkormányzatával konzorciumi keretben történő együttműködés során pályázatot nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Terv részeként kiírt turisztikai fejlesztési pályázatra. Támogatás elnyerése esetén el kívánjuk érni a Pákozdi Katonai Emlékhely bővítését, és az idegenforgalom számára történő komfortosítást.

A választmány döntött arról is, hogy pályázatot nyújt be a NCA –hoz a Gyergyószentmiklóson található székesfehérvári katona áldozatok emlékét megörökítő emlékmű kialakításának támogatásáért.

Örömmel jelenthetem, hogy két korábban a HTBK kezdeményezésére elindult nemzetközi együttműködés is fejlődésnek indult. Szeptember 6-án együttműködési megállapodást kötöttünk a Gradisca di Isonzóban működő Isonzó Baráti Körrel. A hetedik éve folyó együttműködés eredményeként jövő év májusára –magyar vállalkozói tökéből- megvalósul a doberdói Magyar Emlékkápolna felújítása. November 17-én közel 100 fős delegáció érkezett városunkba a törökországi Izmitből azzal a szándékkal, hogy testvérvárosi együttműködésre lépjen Székesfehérvárral. Mint ismeretes baráti körünk indította el a folyamatot a tavalyi látogatása során.

2008. január 19-én megrendezzük a 9. Honvéd Bált. Kérem tagjainkat, jöjjenek el és érezzék jól magukat városunk –szerénytelenség nélkül – egyik legszínvonalasabb bálján!

2007. december 19-én a Vörösmarty Színházban rendezzük meg a „Honvédelem támogatók estjét”, melyre a meghívót már biztosan kézhez kapta. A nézetem szerint a tervezett rendezvény remek alkalom lehet a honvédelem ügyét önkéntesen, vagy hivatásszerűen szolgálók barátságának elmélyítésére, az év során átélt élmények felelevenítésére, a következő év sikeres teljesítéséhez szükséges erő merítésére.

Remélem, hogy az év utolsó rendezvényén személyesen is találkozunk, de ha nem sikerülne, kérem, fogadja köszönetemet az év során a szervezetünk céljai teljesítésének érdekében kifejtett munkájáért! Kérem, legyen a következő évben is a baráti kör aktív támogatója!

Az ünnepek közeledtével kívánok Önnek és családjának áldott karácsonyt és békés, boldog újesztendőt!

Székesfehérvár 2007. november 30-án.

Tisztelettel:

Warvasovszky Tihamér

a baráti kör elnöke