Megemlékezés az I. világháború befejezésének 90. évfordulóján a Pákozdi Katonai Emlékhelyen

2008-11-06

Megemlékezés az I. világháború befejezésének 90. évfordulóján a Pákozdi Katonai Emlékhelyen

Parancsnoki fedezék

Warvasovszky Tihamér úr beszédében a ma polgárának kötelességéről szólt, arról, hogy mi nem hagyhatjuk feledésbe menni az akkor történteket, a háború poklában eltünt százezrek emlékét. Ennek a kötelességének tett eleget a HTBK amikor támogatói forrás felhasználásával, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának támogatásával átadásra előkészítette a „20. századi háborúk” emlékpont első ütemét, az első világháború harci fedezékének bemutató termét.
A rendezvény elismerések átadásával folytatódott: Tömböl tábornok úr emléktárgyat adományozott: Dr. Szabó József János hadtörténésznek, Szanka József hagyományápolónak, Nadicsán László főtörzsőrmesternek, Andrikó Ferenc törzsőrmesternek, Dézsi János szakaszvezetőnek. Warvasovszky Tihamér úr emléktárgyat adományozott Szabó Sándor alezredesnek és Kaszanyi Sándor mk. őrnagynak. A kivitelezési munka sikere érdekében végzett áldozatos munkájukat megköszönve ajándékkönyvet és Emléklapot adományozott a mellékelt névsoron szereplő személyeknek. Gratulálunk az elismerésben részesülteknek és köszönet a munkájukért!

A résztvevők ezt követően megtekintették a parancsnoki fedezéket és az abban berendezett kiállítást. A tárlat vezetését a csatolt anyagban Ön is olvashatja.
A kiállítás megtekintését követően a szimbolikus síroknál a megjelentek egy imával és főhajtással tisztelegtek, adózva az első háborúban elesett katonák emlékének.

Kitüntetettek névsora

Köszöntő beszéd