Középiskolások honvédelmi túrája

2009-11-20

Középiskolások honvédelmi túrája

A megmérettetésen, a csata egykori színhelyén, Pákozd-Sukoró térségében közel 100 diák bizonyíthatta felkészültségét. A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepélyes megnyitó a Sukorói Református Templomban zajlott, ezen részt vett a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Oktatási Bizottságának tagja dr. Csomán István, Sukoró nagyközség polgármestere Molnár Gábor Úr, valamint Páli Csaba a Fehérvári Huszárok ügyvivője. A megnyitót követően került sor a „Haditanácsra” (technikai értekezlet). A diákok a templom mellől rajtoltak, a célállomás a pákozdi emlékműnél volt.
A verseny jó időben és jó hangulatban zajlott. A legjobb csapatnak a Tóparti Gimnázium diákjai bizonyultak, második a Nemes Nagy Ágnes Kollégium csapata, harmadik pedig a JAK fiúcsapata lett. Az első három helyezett csapat tagjai könyvjutalomban (5 fő/ csapat) részesültek. Ezen túlmenően az első csapat még egy serleget is kapott, mindezeket a HTBK székesfehérvári szervezete biztosította.
Külön köszönetünket fejezzük ki Warvasovszky Tihamér Úrnak Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesterének, a HTBK elnökének, aki versenyünk fő védnöke volt, Görög István ezredes úrnak és Kollár Endre Úrnak a HTBK ügyvivőjének, akik a diákok szállításához szükséges autóbuszt, az ebédet, valamint a korábban említett jutalmakat bocsátották rendelkezésünkre. Végül, de nem utolsósorban köszönet illeti a JAK, versenyen közreműködő tanárait, akik aktívan részt vettek az előkészítő és szervezőmunkában valamint feladatokat vállaltak az egyes állomáshelyeken is.

Dorgai József
JAK igh.
(a verseny szervezője)