Elkészült az ’56-os emlékpont

2011-10-12

Elkészült az ’56-os emlékpont

A pákozdi Mészeg-hegyen kialakított Katonai Emlékpark 1848-tól napjainkig jeleníti meg a hadtörténelmünket és annak kiemelkedő eseményeit. Az elmúlt több mint másfél évszázad áttekintése, tematikus feldolgozása és élményszerű összefoglalása nem lehet teljes az 1956-os forradalom és szabadságharc nélkül. Az 55 évvel ezelőtti eseményeknek és a honvédő hősöknek állít emléket az az Emlékpont, amely 2011. október 21-én, ünnepélyes keretek között került felavatásra.

Az Emlékpont központi elemét jelentő márványtáblát Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő, Székesfehérvár polgármestere, a KEMPP működtetésében jelentős szerepet vállaló civil szervezet a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezet elnöke, valamint Prof. Dr. Pintér Lajos, 1956 résztvevője leplezte le.

A korhűen kialakított Emlékpont, és az emléktábla szövege méltó módon állít emléket a hősöknek, nem engedi halványulni az emlékeket, és tiszteleg a hazájukért önfeláldozó módon cselekvőknek.

Forrás és további fotók az eseményről ITT.