Koszorúk borítják az ’56-os Emlékhelyet

2015-10-23

Koszorúk borítják az ’56-os Emlékhelyet

A Katonai Emlékpark méltó helyszíne a különböző hadtörténelmi időszakok bemutatásának, s a kiemelkedő jelentőségű események előtti tisztelgésnek. Ennek szellemében került megrendezésre az ’56-os megemlékezés is, melynek kezdetén Takács János úr, Pákozd Nagyközség polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd vitéz Hajdú Szabolcs úr, 1956 aktív résztvevője, idézte fel az 59 évvel ezelőtti eseményeket. Azt, hogy a mai fiatalok miként élik meg ezt az ünnepet, a pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola diákjainak műsora érzékeltette.

A Baráti Körünk, a Katonai Emlékpark és Pákozd Nagyközség közös rendezvényén szép őszi napsütés fogadta a nagyszámú emlékezőt.

Az ’56-os Emlékpont márványtáblájára vésett szép gondolatot az egyre sokasodó koszorúk és virágok takarják el. A virágszirmok közül itt-ott kilátszódó betűkből az eredeti szöveg már nem is olvasható ki, de azt biztosan, hogy nem feledjük ’56 hőseit, s tisztelettel hajtunk fejet a szabadságért tenni akarók emléke előtt.

A megemlékezést követően került sor a most kialakított ’56-os emléksarokban elhelyezett tárgyak bemutatására, melyeket vitéz Hajdú Szabolcs úr adományozott a Katonai Emlékparknak.